Benedictijns Spel consult

Benedictijns Spel Consult
Heb je behoefte aan een vertrouwelijk gesprek en wil je graag onverdeelde aandacht voor jouw persoonlijke vragen rond bijvoorbeeld je werk, relaties en je eigen levensmissie? Maak dan een afspraak  en reserveer een (telefonisch) consult voor 30 of 60 min.

Eén dag Benedictus

IMG_3519.JPG

Tafel van Benedictus

_1150327 2.jpg

 

Dagprogramma voor groepen:

Schuif aan met een groep om belangrijke kwesties te bespreken en de verbondenheid in de organisatie te vergroten.​ Het Benedictijns Spel geeft waardevolle inzichten en laat zien hoe je deze in de praktijk kan brengen. Het programma bestaat uit:

Eerste dagdeel: een ronde met het kaartspel over een bepaald onderwerp.

 Tweede dagdeel: evaluatie met een verwerkingsopdracht, mogelijk in de vorm van het"Geheugensteentje" .  Locatie in overleg.

Geheugensteentje 

De deelnemer wordt uitgenodigd om een persoonlijk inzicht, opgedaan tijdens de spelsessie uit te drukken in een kleitablet.  

De gebakken geglazuurde kleitabletten worden in een vervolgbijeenkomst (één dagdeel) nabesproken. Dit is mogelijk bij een dagbijeenkomst, workshop of meerdaagse retraite.

 

Andere verwerkingsopdrachten zijn ook mogelijk.

Copyright Tafel van Benedictus.
Copyright Tafel van Benedictus.
Copyright Tafel van Benedictus.

Wat heb jij nodig om goed en geïnspireerd leiding te geven? 

Het benedictijns Spel biedt aparte sessies over Benedictijns Leiderschap.

Benedictijns leiderschap

Iedereen geeft op een bepaalde manier leiding. Om te beginnen geef je elke dag leiding aan jezelf en aan je eigen leven. Het is belangrijk daar bewust van te zijn. Leidinggeven begint namelijk allereerst bij jezelf.  Daarnaast geef je misschien leiding aan anderen in een privé- of werksituatie. Leidinggeven is een verantwoordelijkheid waarbij

zelfkennis noodzakelijk is. En de wetenschap dat je een voorbeeld en inspiratiebron bent voor anderen.

 

Het Benedictijns leiderschap kenmerkt zich door oog te hebben voor de kwaliteiten van jezelf en de ander, eerder dienend dan heersend te zijn, eerder luisterend dan bepalend. Benedictus schreef in zijn Regel; 'wie tot deze zware taak is geroepen is dient als eerste zijn meditatietijd te verdubbelen'. Hij bedoelde dat het ontwikkelen van je deugden een voorwaarde is voor goed leiderschap.

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon